VOC Maritiem

Printervriendelijke versie

VOC Maritiem is de titel van een volledig verzorgde avond, waarbij de Groote Sael van Stadsherberg de Mol fungeert als het ruim van het VOC-schip “de Bevalligheijdt”. Uw gasten ­monsteren aan op dit schip, dat in 1748 de lange reis naar de Oost gaat ondernemen.

Voorzien van een welkomstdranck neemt u plaats aan de tafels, die langs de wand van het ruim staan opgesteld. U maakt kennis met enkele leden van de bemanning, zoals Schipper Arie van de Meer en Bootsman Barend Huysers.

 

Door de liederen van de bemanning krijgt u een steeds betere indruk hoe het leven aan boord van een VOC schip er uit zag. U proef het eten en de drancken van de Officieren, maar ook van de lagere bemanning “voor de mast”. De Bootsman houdt u regelmatig op de hoogte van de vorderingen van de reis en de gebeurtenissen onderweg.

 

Het Beslooten VOC Maritiem Arrangement is een volledig verzorgde avond met Spijsch, Dranck ende Vermaeck en kan op elke gewenste dag voor u georganiseerd worden voor gezelschappen vanaf 60 tot ongeveer 180 personen.

De kosten voor het 4 uur durende Beslooten VOC ~ Maritiem zijn afhankelijk van de grootte van het gezelschap en bedragen:
voor 60 personen (inclusief 4 bemanningsleden)                                     €  89.50  per persoon
voor 90 personen (inclusief 4 bemanningsleden)                                     €  81,50  per persoon
voor120 personen (inclusief 5 bemanningsleden)                                    €  79,-    per persoon

 

Indien uw gezelschap afwijkt van bovengenoemde aantallen, berekenen wij voor iedere extra gast  € 56,50 Spijsch ende Dranck en per ontbrekende gast Aanvullend Vermaeck.

Op de 'Bevalligheijdt' zijn de tafels opgedekt met Vloerbroot, Nootenbroot ende Kruyden-Schmalz.

 

 

Achtereenvolgens wordt geserveerd:

  • Gestoomde Salm met Kuyt ende Roomsche Kaes met Look in eene Schuyt;
  • Bourselaers Sop;
  • Hooftmael: Gebraden Lamsch-Schenkels, Kapoen-Vlercken, Gewelde Seemosselen, Varkensribstuk, Zuurkoolpot met gemarineerde Spekjes geserveerd met Bourgondische Aerdappel, Groove Salaet en Vloerbroot
  • Kaaps Fruit;
  • Caneelmousse met geconfyte Kombuisappeltjes;
  • Koffie of Thee met een VOC Kaakje.

Het Drancken-arrangement bestaat uit een Welkomst-dranck, Scheepsbitter of Schelvispekel en tot aan de Koffie onbeperkt Bier van 't Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.

Tevens is inbegrepen een Monsterbrief en een Attentie voor het Vrouwvolk aan het einde van de avond.