Beslooten Taveerne Tafereel

Printervriendelijke versie

Bij het Taveerne Tafereel wordt u bij binnenkomst welkom geheten door de Stadsomroeper of de Poortwachter van de Stad Delft.  De Gedienstigen bieden u een Middeleeuwsch Aperitief aan. In de sfeervolle ruimte die met kaarsen wordt verlicht, waant u zich plots vier eeuwen terug in de tijd.

Een Troubadour zal liederen uit het heden en het verleden ten gehore brengen. Terwijl een uitbundig Mael wordt geserveerd en uw dranckenbeker voortdurend gevuld wordt komen nog andere Middeleeuwsche figuren hun opwachting maken. U loopt het risico om een Waarzegster, een Heks of een Monnik tegen het lijf te lopen.

Het Beslooten Taveerne Tafereel is een volledig verzorgde avond met Spijsch, Dranck ende Vermaeck en kan op elke gewenste dag voor u georganiseerd worden voor gezelschappen vanaf 25 tot ongeveer 75 personen .

De kosten voor het 3½ uur durende Beslooten Taveerne Tafereel zijn afhankelijk van de grootte van het gezelschap en bedragen:

voor 30 personen                                                                  € 92,- per persoon
voor 60 personen                                                                  € 77,- per persoon

 

 

Indien uw gezelschap afwijkt van bovengenoemde aantallen, berekenen wij voor iedere extra gast € 69,- Spijsch ende Dranck en per ontbrekende gast Aanvullend Vermaeck.

 

 

 

Bij het Beslooten Taveerne Tafereel zijn de tafels opgedekt met Fruit ende Veele Nooten.

Achtereenvolgens wordt geserveerd:

  • Molsbroot met Kruydensaus;
  • Hoender Galentyn;
  • Heksensop;
  • Diversch Gebraet: Kapoen-Vlercken, Konijn, Vlaamse Lapjes en Pittig Gekruyde Worscht, geserveerd
    met een Bourgondische Aerdappel, Groove Salaet en Molsbroot;
  • Flip over de Onderdeur;
  • Koffie of Thee met een Soet Krakelangetje.

Het Drancken-arrangement bestaat uit onbeperkt Bier van 't Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken totdat wij de koffie of thee serveren.

Tevens is inbegrepen een gecalligrafeerde Menukaert en het Vermaeck tijdens de avond. De precieze invulling van het Vermaeck is afhankelijk van de beschikbaarheid van de artiesten. Naast een Troubadour zullen er tenminste 2 personages uitgebeeld worden, zoals bijvoorbeeld een Heks, een Waarzegster, een Poortwachter of een Nar.