Beslooten Moord Mael

Printervriendelijke versie

Na de Beeldenstorm in 1567 heeft het even geduurd voordat alle schade weer hersteld was. In 1570 was het eindelijk zover dat de grote klok weer in de toren van de Nieuwe Kerk gehesen kon worden gehesen. Deze klok was gegoten door de beroemde Klokkengieter Hendrik van Trier.

Des avonds wordt er een Feestmael aangericht ter gelegenheid van de nieuwe klok, waarvoor ook u en uw gasten als notabelen van de stad Delft zijn uitgenodigd. Bij aanvang van het mael blijkt dat de Klokkengieter dood is aangetroffen. De Schout van de stad Delft wil graag de dader van deze laffe daad achterhalen en roept daarvoor de hulp van uw gezelschap in.

Tussen de gangen van een overvloedig Bourgondisch Mael door zult u, in samenwerking met de andere gasten, al uw vindingrijkheid moeten aanwenden. Tijdens het Mael kunt u ook nog genieten van de vrolijke klanken en heldere stem van een Troubadour.

Een Beslooten Moord Mael kan op elke gewenste dag voor u georganiseerd worden voor gezelschappen van 30 tot ongeveer 60 personen.

De kosten voor een 3½ uur durend Beslooten Moord Mael zijn afhankelijk van de grootte van het gezelschap en bedragen voor 30 personen € 89,- per persoon
Indien uw gezelschap afwijkt van bovengenoemd aantal berekenen wij voor elke extra gast € 61,- Spijsch ende Dranck en per ontbrekende gast € 28,- aanvullend Vermaeck.

Bij het Beslooten Moord Mael zijn de tafels opgedekt met Fruit ende Veele Nooten.
Achtereenvolgens wordt geserveerd:

  • Molsbroot met Kruydensaus
  • Hoender Galentyn
  • Heksensop
  • Diversch Gebraet: Kapoen-Vlercken, Konijn, Vlaams Ribstuk en Vleesch Stoverije, geserveerd met Bourgondische Aerdappel, Groove Salaet en Molsbroot
  • Flip over de Onderdeur
  • Koffie of Thee met een Soet Krakelangetje.

Het Drancken Arrangement bestaat uit een Welkomstdranck (de pittige kruydenwijn Hypocras of de zoete honingwijn Mede) en tot aan de koffie onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Sappen en Frisdrancken.