Weeshuis Tafereel

Printervriendelijke versie

 Met ingaNg van 2020 wordt het WeeshuiS tafereel niet meer verzorgd. Zodra wij een vevangend arrangement hebben ingevuld zult u dat hier aantreffen. Maakt u een keuze uit onze overige arrangementen. 

 

 

 

 

 U wordt ontvangen bij de deur door Madame Rosa en door Cornelis. Oftewel, de weeshuismoeder en de oudste wees. In dit  oude pand hoort u, terwijl u een voet over de drempel zet, de  kindjes nog huilen. Onverbiddelijk zal u zeker worden  gevraagd of u nog een kind heeft af te geven.

 Terwijl u zich vermaeckt met Madame Rosa en Cornelis zal u genieten van de lekkernijen die ter tafel worden gebracht.
U zult niets tekort komen op deze avond, geheel in de sfeer van vroeger. .

Een geliefde bezigheid tijdens deze avond is het “babywerpen”. Onder luid gejuich worden de zuigelingen in de kinderwagen geworpen. Wie wint krijgt een oorlam!

Natuurlijk wordt het een feestje in dit oude weeshuis: Er wordt volop gezongen en de drank zal rijkelijk vloeien! Maar als je er onverzorgd uitziet, loop je natuurlijk kans geschoren te worden door de barbier. Durft u het aan? Het is namelijk zo dat het verhaal gaat dat de pasteitjesvoorraad groeit na de scheerbeurt van de wel heel speciale barbier.

Natuurlijk kan de weeshuismoeder het niet laten u wellicht nog de kaart te leggen. Wie en wat is zij eigenlijk? Een zigeunerin, weeshuismoeder? Het is een groot raadsel. 

Komt u zichzelf maar overtuigen dat u dit wel heel speciale arrangement aandurft!

U en uw gasten zullen nog lang terugdenken aan deze sfeervolle feestavond.

Kijk op onze kalender wanneer er een Weeshuis Tafereel wordt georganiseerd. Het vangt aan om 18:30 uur en eindigt omstreeks 22:00 uur. De kosten voor een 3½ uur durend Weeshuis Tafereel bedragen € 44,- per persoon.

Bij het Weeshuis Tafereel wordt achtereenvolgens geserveerd:

 * Molsbroot met Kruydensaus

 * Gepekelde en Gedroogde Vleesch ende Vischplanck

 * Heksensop

 * Diversch Gebraet: Kapoen-Vlercken, Achterlopers van het Konijn en Vleesch-Stoverije, geserveerd met Bourgondische Aerdappel en een Groove Salaet

 * Flip over de Onderdeur

 * Koffie of Thee met een Soet Krakelangetje

De genuttigde drancken worden op basis van nacalculatie in rekening gebracht. Ook kunt u kiezen voor het Drancken Arrangement. Met het Drancken Arrangment kunt u, tot aan de Koffie, onbeperkt Bier van ’t Vat, Wijnen, Frischdrancken ende Sappen nuttigen. .