Voor gezelschappen tot 10 personen bieden wij in onze Taveerne al hetgeen onze Stoofmeester aan Leckernijen kan bereiden: onze Leckertonghen Kaert.
Gezelschappen vanaf 10 personen verzoeken wij voor het gehele gezelschap één keuze te maken uit één van de Bourgondische Menu’s.
U kunt reserveren van dinsdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur (tenzij er een Thema-avond met Vermaeck in de Taveerne is gepland, dan is helaas geen à la carte mogelijk). Zo u wilt kunt u ook zonder reservering onze Taveerne betreden, maar wij kunnen u dan niet garanderen dat wij een plaatsje voor u hebben.
Elke donderdagavond kunt u bij ons deelnemen aan het Zwijn Festijn, waarbij u onbeperkt Spare-Ribs kunt nuttigen voor € 15,- per persoon. Kijk voor meer informatie op de speciale Zwijn Festijn pagina bij de Oopen Avonden.
Voorspyse
Dun gesneeden Rund | € 7,90 |
Carpaccio met Rucola en Parmezaanse Kaes | |
Vegetarische Taert met oa Kaes van den Gheit | € 7,90 |
Vissers Duo (Makreel ende Salmforel) | € 8,90 |
Potagy
Heksensop | € 4,75 |
Romige Boschpaddestoelensop | € 5,25 |
Sop met Boeregriente ende Balje | € 5,25 |
Jacobijnen Sop met Hoender ende | € 5,75 |
Broot met Brie | |
Voor den Kleinen Mensch
Kindermenu | € 13,- |
Soep, Pattaten met Spare-Rib of Kip, Mayonaise, Appelmoes, en Syllabub | |
Tot en met den leeftijd van 11 jaaren |
Vischspysen
Groote Garnaalen gebakken met Knoflook | € 18,50 |
Kabeljauw uit den Oven met Mosterdsaus | € 16,50 |
Salmvisch uit den Riviere gevangen | € 18,50 |
Gebraet
Heele Spare-Rib van het Swijn | € 14,50 |
Molshoop | € 15,50 |
Vierelei Soorten Vleesch | |
Favoriet van den Stoofmeester | € 17,50 |
Lamsbout enden Konijn | |
Noch Vleesch Noch Visch
Sij Smelten de Kaesen (vanaf 2p.) p.p. | € 14,50 |
Oerhollandsche Kaesfondue | |
Veele Groenten met Kaes van den Gheit. onder eene Hoed |
€ 15,50 |
Syllabub | € 4,75 |
Lievelingsgerecht van Koning Hendrik VIII | |
Fanylje Pudding met gebrande Suyker | € 5,25 |
Warme Appelrolle met Fanyljesaus | € 5,75 |
De hoofdspysen worden begeleid door Molsbroot, Groove Salaet, Seizoen Groenten en Gepofte Aerdappel.
Daarnaast bieden wij een keuze uit 4 Bourgondische Menu’s :
Heksensop |
* * * |
Diversch Gebraet: Kapoen, Konijn, Pittig |
Gekruyde Worscht en Vlaamsch Ribstuk, |
geserveerd met Bourgondische Aerdappels |
en Groove Salaet |
* * * |
Syllabub |
* * * |
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje |
Hoendersalaet in ‘t Deegh |
* * * |
Boschpaddestoelensop |
* * * |
Diversch Gebraet: Kapoen, Pittig Gekruyde |
Worscht. Vleesch-Stoverije en Vlaamsch Ribstuk, |
geserveerd met Bourgondische Aerdappels |
en Groove Salaet |
* * * |
Syllabub |
* * * |
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje |
Schouwgerookte Hesp, Galentyn en |
Deeghoorntje met Hammousse |
* * * |
Sop met Groente ende Ballen |
* * * |
Diversch Gebraet: Kapoen, Vleesch- |
Stoverije, lamschbout en Speenvercken |
Hespe, geserveerd met Bourgondische |
Aerdappels en Groove Salaet |
* * * |
Warme Appelrol met Vanille Saus |
* * * |
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje |
Vischplanck met diversche Gerookte en |
Gepekelde Visch-soorten |
* * * |
Roomige Boschpaddenstoelensop |
* * * |
Diversch Gebraet: Kapoen, Vleesch- |
Stoverije alsmede ende Khibbelinghe en |
Salm in 't Deegh, geserveerd met |
Bourgondische Aerdappel en Groove Salaet |
* * * |
Syllabub |
* * * |
Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje |
Zowel bij het voorgerecht als bij het hoofdgerecht wordt Molsbroot met Kruydensaus geserveerd. Het gebraet wordt begeleid met bijpassende sauzen.
De Vegetarische gerechten worden, afhankelijk van de wensen, ingepast in het door u gekozen menu.
In plaats van een Kindermenu kunt u de kinderen desgewenst ook mee laten eten met het gekozen menu voor 50% van de menuprijs.
Welkomst-dranck: de pittige Kruydenwyn Hypocras of de zoete Honingwijn Mede | € 3,50 |
Tafels opgedekt met diverse soorten Fruit ende Veele Nooten | |
Kleine Schaal (ca. 8 personen) | € 18,- |
Grote Schaal (ca. 12 personen) | € 26,00 |
Kaes- ende Worschtplanck, per persoon | € 2,75 |
Visplanck met Gepekelde en Gerookte Vischsoorten, per persoon | € 4,25 |
Warme Beenham als uitbreiding bij het Gebraet, per persoon | € 3,25 |
Warme Seizoen Groenten, per persoon | € 1,75 |
Oudhollandsche Likeur | € 3,75 |
Gezelschappen tot en met 9 personen kunnen ook een keuze maken uit onze à la carte gerechten, behalve bij de Thema-avonden. Wij serveren één menu per gezelschap. Ook de aanvullingen dienen steeds voor het gehele gezelschap te worden besteld.